Jessie Coolen

Een dag in het leven van Jessie Coolen – stagiaire marketing en communicatie bij Feathers & Lashes Premium Hospitality & beauty school

Mijn 2e weekje stage bij Feathers & Lashes zat er bijna op. Na een lange dag op kantoor kreeg ik ’s avonds een appje van Sumeya. Of ik de volgende dag meewilde naar een fotoshoot in Rotterdam? Ik dacht meteen “wat is dit nou voor een vraag?”, natuurlijk wil ik mee! De volgende morgen was het al meteen zover. Op naar Rotterdam! Bepakt en bezakt met koffers vol make-upjes en haarproducten vertrokken we uit ons vertrouwde Limburg richting de Randstad. Voor mij als echte Limburgse een hele belevenis. Doei zachte G en hallo harde R!

We kwamen aan op de set en daar maakten we kennis met Ilias Kamal. Een zeer getalenteerde fotograaf die oorspronkelijk uit het gezellige Brabant komt. Even later kwam een bloedmooi model aanlopen en we waren klaar om te beginnen. Aangezien het een beauty shoot was, was er geen styling. Sumeya trok haar make-up koffer open en binnen no-time werd het model omgetoverd tot een ware beauty. Ondertussen werd de ruimte omgebouwd tot een set. Ik had zelfs mijn 5 minutes of fame toen Ilias het licht ging testen. Als “bambi on ice” stond ik voor de camera, terwijl hij zorgde voor de perfecte belichting.

En toen was het showtime! Het model nam plaatst voor de camera. Toen zag je pas echt dat er een hele transformatie had plaatsgevonden. Die blik in haar ogen, ze veranderde van een mooie meid in een echt model. Sumeya deed nog de laatste touch ups en ze zag er prachtig uit. Tussen de klikken van de camera door hoorde je Ilias steeds waauw roepen!

Nu was het 2e model aan de beurt. Deze Afgaanse schoonheid werd prachtig opgemaakt door Sumeya. Voor mij was dit de eerste keer dat ik haar werk in actie zag en ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben. Volledig gefocust op het model creëerde ze een ware creatie op het gezicht. Ook zij nam plaats voor de lens en liet haar ogen schitteren. De tijd vloog voorbij en even later konden we de shoot afsluiten met een high five!

De set afbreken, make-up koffer weer inpakken en op naar huis. Wat een dag! Na jaren lang als trouwe fan naar America’s Next Top Model te hebben gekeken, kon ik nu eindelijk live een professionele fotoshoot zien. Heel vet om te zien hoe de meiden binnenlopen en na de haar and make-up als een waar model voor de camera verschijnen. Ik ben in ieder geval heel benieuwd naar het resultaat! En een leuke dag… dat was het zeker!

11008526_541823999293185_4194264778451056788_o